Mobilne aplikacije

Service

A

naliza, proces učenja nastaje tokom analize problema.
Ovdje promatramo korisnika i želimo razumjeti njegova očekivanja kako bismo ponudili prilagođene i optimalne koncepte rješenja.

Ključna riječ u ovom kontekstu je Minimalno Održivi Proizvod: MVP je najbolji način da brzo dođete na tržište i odmah odgovorite na želje i potrebe
Orijentacija korisnika.

Dva faktora igraju važnu ulogu za uspješno postojanje lean start-upa: brza validacija vlastite ideje o proizvodu i trenutna implementacija suvremenog razvoja.

Web dizajn po narudžbi

75%

Responzivne / mobilne stranice

68%

Dizajn e-pošte + integracija

87%

UI / UX ekspertiza

82%

R

azvoj
Naš razvojni proces je baziran na arhitekturi mikroservisnog softvera.

Ovaj koncept omogućava jednostavan način skaliranja i koristi od činjenice da se lagane tehnologije koriste u programiranju. Sljedeći korak je razvoj rješenja koje se može pokrenuti: U ovom koraku poznajete tržišne strukture i svjesni ste da je kompletan. Zahvaljujući modernoj mikroservisnoj arhitekturi i React Native razvoju, naknadni dodaci i ažuriranja vaše aplikacije ne predstavljaju problem za naše junake pretraživanja!

T

estiranje
Svaku aplikaciju stavljamo u korak. Kroz opsežna testiranja i validacije osmišljavamo i dalje razvojne korake kako bismo mogli optimalno ispuniti strateške ciljeve koje ste postavili i želje korisnika.

Tokom strateškog razvoja, proširujemo vašu aplikaciju daljim inovativnim konceptima i garantujemo vam sigurnost za vašu investiciju. Uz dugoročne projekte, imate koristi od stalnog tima heroja sa iskusnim i kompetentnim stručnjacima.

section-8443aed

WEBVIEW i NATIVNI RAZVOJ

section-af06d09
NATIVE

R

azvoj nativnih mobilnih aplikacija uključuje kreiranje aplikacija za određeni operativni sistem (Android, IOS) i korisnici im pristupaju putem namjenske trgovine aplikacija (Google Play Apple Store). Ako namjeravamo kreirati aplikaciju za iOS, MORAMO koristiti programski jezik Swift, a s druge strane, morali bismo koristiti Javu za razvoj Android aplikacija. Ne bismo trebali zanemariti ni uređaje bazirane na Windows-u koji radije koriste C #.

Evo nekoliko ključnih funkcija koje nudi razvoj domaćih aplikacija:

 • Od svih tipova, native je najbrži, jer koristi izvornu mašinsku strukturu operativnog sistema (primjetno u velikim podacima i manipulacijama bazama podataka kao što su Quora ili Facebook).
 • Native aplikacije su interaktivnije sa korisnikom i samim uređajem, što znači da se preko koda može doći do svih Android jezgrinih mehanizama, a programer može pristupiti uređaju na hardverskom nivou kao što su mikrofon, kamera, GPS.
 • Nema fleksibilnosti - programeri moraju programirati za jednu platformu svaki, sa zasebnim kodiranjem za Android i iOS.
 • Skupo - programeri koji programiraju na ovom jeziku su rijetki. Razvoj native aplikacije zahtijeva više posla, što povećava vrijeme i troškove razvoja. Troškovi održavanja iznose oko 15 do 20% troškova razvoja aplikacije.
 • Potrošnja vremena i česta ažuriranja. Ako postoji greška u native Aplikacije su popravljene ili treba započeti novo ažuriranje, programer bi prvo morao dosljedno slati ažuriranja
WEBVIEW

R

azvoj mobilnih aplikacija WebView omogućava aplikacijama da prikazuju web sadržaj bez otvaranja web preglednika.Ove vrste aplikacija su u suštini web stranice ili serije web stranica dizajnirane za pokretanje na mobilnom ekranu. Pristup razvoja aplikacija "napiši jednom-pokreni-bilo gdje" proizvodi aplikacije koje se mogu otvoriti bilo kojim modernim mobilnim preglednikom i tako raditi na više uređaja.

Evo nekoliko ključnih funkcija koje nudi WebView razvoj aplikacija:

 • Lakše za održavanje i podršku - brza rješenja,
  Relativno jeftino.
 • Jedna aplikacija za sve platforme - sve dok se može izvršiti u pretraživaču i ne zauzima prostor na korisničkom uređaju.
 • Pravila koja reagiraju na mobilne uređaje mnogo je lakše održavati.
 • Iako se web aplikacije mogu kreirati lako i brzo, one su često previše pojednostavljene i nemaju pristup svim izvornim funkcijama na mobilnom uređaju (npr. geolokacija).
 • Korisnicima je potreban pretraživač za prikazivanje WebView sadržaja.
section-25d6155
section-2f5f5f4

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA

Flutter kombinuje lakoću razvoja sa performansama sličnim izvornim performansama uz održavanje vizuelne konzistentnosti između platformi.
section-da105d6

Usluge

rjesenja
section-076b596

Završne misli

 • Flutter, kao i svaki drugi, ima svoje nedostatke, ali s druge strane, ovo je najfleksibilnije i najpouzdanije rješenje za pravljenje aplikacija na Android i iOS samo kada WebView to ne može podnijeti.
 • Responzivna aplikacija s hibridnom tehnologijom je najbolji scenarij ako odlučimo napraviti nešto poput "blablacara" koji koristi geolokaciju, što je jedna od značajki izvorne aplikacije.
bs_BABosnian
Open chat